نانوسیل در مدارس

مقالات نانوسیل

 نانوسیل در مدارس
در هنگام شیوع بیماریهای واگیردار مانند آنفلوانزا مدارس ، ادارات ، و ديگر مكانهاي عمومي ، از مهمترين مراكز انتقال بيماريهاي عفوني شناخته مي شوند. دانش آموزان و كاركنان مدارس بطور تخميني بيش از 160 ميليون روز از هر سال تحصيلي را بدليل بيماريهاي عفوني ازقبيل سرماخوردگي، آنفلوانزا، بيماريهاي گوارشي، سرخك، سرخجه ، اوريون ، آبله مرغان و غيره غيبت مي كنند.

بيماريهاي عفوني از طرق مختلف از قبيل ذرات معلق در هوا ، تماسهاي پوستي ،تماس با خون و مايعات داخلي بدن و غيره از يك فرد به فرد ديگر انتقال پيدا مي كند.

دستهامهمترين عامل براي انتشار بيماريهاي عفوني شناخته شده اند. تميز نگهداشتن دستها ، اساسي ترين قدم براي پيشگيري از بيماريها و انتشار ميكروبها مي باشد. بهترين روش براي تميز نگاهداشتن دستها ، شستشو با آب و صابون مي باشد. ولي در بسياري از مواقع با در دسترس نبودن آب و صابون ميتوان از مواد ضدعفوني كننده بدون نياز به آبكشي استفاده نمود. آموزش شستشو و ضدعفونی دستها در مواقع لازم ، مي تواند به ميزان زيادي از انتشار بيماريهاي عفوني و در نتيجه غيبت دانش آموزان در مدارس بكاهد. دانش آموزان در زمان بيماري و غيبت فرصتهاي زيادي از قبيل حاضر شدن در كلاس درس ، حاضر شدن در فعاليت ورزشي ، فرصت مصاحبت با دوستان و بسياري از فعاليتهاي هيجان انگيز ديگر را از دست ميدهند.

ميكروبها كجا هستند و چگونه ميتوان با آنها مبارزه نمود كه باعث بيماري و غيبت دانش آموزان نشوند؟ ميكروبها توسط چشم غيرمسلح قابل مشاهده نيستند. حتي پس از شستشوي دستها با آب و صابون ، بسیاری از ميكروبها بر روي دست باقي مي مانند. بسياري از ويروسها و باكتريها بر روي سطوح مختلف از قبيل ميز و صندلي و نيمكت _ دستگيره درب و سطوح ديگر از 20 دقيقه تا ....... باقي مي ماند.

بيماريهاي شايع در مدارس :

1- سرماخوردگي :

خطرابتلا به سرماخوردگي در خردسالان 6 تا 10 بار در سال مي باشد. در صورتيكه اين ميزان در بزرگسالان به 2-4 بار در سال تقليل مي يابد. كارشناسان عامل افزايش ابتلا به سرماخوردگي در مدارس و مهدكودكها را تماس نزديك دانش آموزان با يكديگر و با سطوح مختلف مي دانند. رقم ابتلا به سرماخوردگي در خانواده هاي با بيش از يك فرزند در مدرسه گاهي تا چندين برابر افزايش مي يابد.

2- آنفلوانزا :

سالانه 20-15 درصد از افراد به آنفلوانزا مبتلا مي شوند. ابتلا به آنفلوانزا در فصل شيوع بيماري در ماههاي آبان تا اسفند اتفاق مي افتد . خردسالان 2 تا 3 برابر بيشتر از بزرگسالان به اين بيماري مبتلا مي شوند و اغلب عامل انتشار ويروس به ديگران شناخته مي شوند.همچنین با توجه به اهمیت شیوع آنفلوانزا در فصل سرما و با توجه به شدت انتقال ویروس فوق در نوجوانان و جوانان ( طبق آمار مدیر برنامه آنفلوانزا و مراقبت بهداشت مرزی وزارت بهداشت حدود 46 درصد مبتلایان به ویروس آنفلوانزا در گروه سنی 15 تا 24 سال قرار داشته اند) ، پاكيزه نگاهداشتن دستها و سطوح به عنوان مهمترين عامل انتشار بيماري نقش عمده اي در پيشگيري از بروز انواع بسیاری از بيماريها دارند.

بيماريهاي مربوط به ميكروبهاي مواد غذائي :

دستها عامل اصلي انتقال انواع ميكروبها از مواد غذائي مثل گوشت خام ، تخم مرغ ، طيور و غيره به افراد و سطوح مختلف مي باشند. ساليانه هزينه سنگيني صرف بيماريهاي مرتبط با مواد غذائي مي شود. عامل اصلي بيماريهاي مربوط به مواد غذائي آلوده ، ميكروب E.Coli مي باشد. از راههاي انتشار اين ميكروب ميتوان تماس با مواد غذائي آلوده و يا سطوحي كه توسط اين مواد آلوده شده اند ، را نام برد. يكي ديگر از عوامل مهم شناخته شده در بيماريهاي مربوط به مواد غذائي Campylobacter مي باشد كه در مواد غذایی آلوده و گوشت خام یافت می شود.

بيماريهاي شايع مرتبط با حيوانات :

بزاق دهان حيواناتي مثل سگ و گربه حاوي انواع ميكروبهاي مختلف مي باشد كه در شيوع بعضي از بيماريها در ميان انسانها نقش دارد. عفونتهاي سالمونلائي مرتبط با حیوانات خونگرم و خونسرد در بسياري از خردسالان و بزرگسالان به وفور ديده مي شود و مي تواند عامل مهمي براي انتشار بيماري شمرده شود.

مواقعي كه دستها نياز به شستشو دارد :

قبل از خوردن هرگونه مواد غذائي

پس از مراجعه به توالت

قبل و بعداز تماس يا ملاقات با افراد بيمار

پس از عطسه و سرفه

پس از تماس با حيوانات

پس از تماس با زباله

قبل و بعداز تماس با زخم و بريدگي